miercuri, 11 noiembrie 2015

Motoare , tehnică și altele

Motoare, jucarii misterioase care se pun in miscare la o invârtire de cheie! Functioneaza frumos, ne duc unde vrem , când vrem , suntem dependenți de motoare, desigur motoarele atașate celor 4 roți ale automobilului care patrulează toată ziua în oraș ducându-ne la școală și la servici, la piață, la mol, la ultimul supermarket deschis în zonă.



Se mai întâmplă câteodată că mașinuța cu mototul ei magic refuză să pornească.... hrrrr si gata....iar hrrrrr si gata. In parcarea mare si la acea ora aproape goală la ora inserarii,  a supermarketului,  masina refuză să pornească. Ei da , ce e de facut. Prima dată îl sunăm pe soț:


- Stii sunt la... si am terminat cumparaturile și acum masina nu mai porneste.

- Ce i-ai facut? raspuns atasat de intrebare standard de parcă i-as fi putut face ceva....

Tot soțul : - Dă-i o cheie , si lasa telefonul deschis să aud cum face....

Cu nivelul stresului și cu tensiunea în creștere mă  execut, comentând câte ceva in surdină , să nu ma audă pe mine să audă motorul....

- Da , a cazut bateria, ce ai facut? Ai lasat farurile aprinse? 
 Daca zic ca nu , ma crede? - Să cumpar alta baterie? Sunt lângă magazine?

- De unde o cumperi? Știi ce baterie se potrivește pentru mașina ta? Cum transporți bateria cu cele 15 kg ale ei până la mașină? Și ce faci apoi cu ea ? Lasă, zice indignat, vin eu să te iau, te remorchez și apoi rezolvăm noi cumva.

Clar l-ai deranjat din timpul siestei de seară...
Povestea remorcatului e la fel de palpitantă , oriunde ai fi , la tras sau în remorcare, orice fac nu e bine, firul trebuie ținut întins , distanța și viteza constantă... transpirația curge șuvoaie sub cămașă.

Diagnosticul a fost pus , e nevoie de o baterie auto Bosch   soțul a rezolvat totul cu mecanicii lui, dar din curiozitate am făcut niște căutări pe net  pentru a vedea cum m-aș fi descurcat dacă se întâmpla intr-o dimineață când el nu era acasă. Aș fi căutat pe  net  magazin acumulatori auto, care  să permită comenzi online și să aibă livrare la domiciliu cu montaj.
Echipa de intervenție vine exact cu bateria potrivită pentru mașina mea o montează pe loc.Probabil  fac  și măsurătorile pentru garanție,ca să  nu trebuiască  să   merg mai târziu  la service ca să verifice garanția bateriei. Luau cu ei și   bateria veche și la rugămintea mea poate  ar fi  repus în funcțiune radioul care se blochează după fiecare decuplare totală a bateriei.
CE lux, toate astea fără nervi și fără transpirație , din nou în mișcare. O să salvez numărul de telefon. Nu se știe niciodată.

Articol scris pentru Superblog 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.