vineri, 23 octombrie 2015

Despre confort

Confortul nostru zilnic,  condițiile de muncă,  totul  pare că depinde de existența cauciucului și de cea mai importantă caracteristică a lui, a  elasticitătii (  proprietatea de a-și schimba forma   sub acțiunea unei forțe și de a reveni la starea inițială).

Ce face cauciucul? Ne îmbracă (  încălțăminte, îmbrăcăminte, mănuși de protecție, tălpi de pantofi  ), ne împodobește ( brățări,  cercei, genți, curele ); ne transportă ( cauciucurile tuturor mijloacelor de transport si subansamblele de legătură  ); ne asigură condiții confortabile  în casî ( izolare pentru uși și ferestre, și asigură funcționarea tuturor electrocasnicelor)  ;  il folosim pentru mentinerea unui tonus fizic optim ( în sălile de sport );  ne face viata mai ușoară preluând  toate șocurile  pe  altfel le-am resimți  total ; ne amuză copiii ( mingi și alte  jucării din cauciuc ) … și ii protejează în locurile de joacă  ( covorare de cauciuc ) ; ne folosește zilnic la birou  de la  elasticele colorate, până la  radiera de șters care are in compozitie cauciuc…

In mediile industriale de la primele produse din cauciuc din 1811, prezența lui e continuă și  de neînlocuit.

Dacă în lumea noastră nu ar fi intrat lacrimile arborelui de cauciuc (copacul care plânge) peisajul tehnic și industrial ar fi fost cu totul altul.

Gălețile  si lopețile ar fi fost instrumentele de muncă în foarte multe domenii . Producția ar fi predominant agricolă , încărcarea  grânelor sau a altor produse care trebuie transportate ,  în cărute sau masini  cu roți  invelite cu benzi , metalice s-ar face de  către o mulțime ordonată de lucrători.
Procesele tehnologice care se desfășoară în lanț  necesitând un transport continuu al pieselor in anumit flux ( care acum sunt făcute cu benzile  transportoare)  s-ar realiza din mână în mână, încetuț.

Jumătate din populația Terrei  ar lucra la  transport, încărcare, descărcare, construcții,  șomajul ar fi zero , iar oamenii ar arăta  super musculoși  cu atâta efort fizic , fără însă a merge la sală…. Pentru că desigur nu am avea săli de gimnastică cu benzi de alergat cu aparate cu subansambluri   de cauciuc… Am arata cam ca și constructorii piramidelor egiptene, o mare de oameni , care face același lucru , într-o rutină  infinită.

Nu am avea avioane, biciclete,  role ne-am deplasa pe jos si am fi foarte sănătoși pentru că am respira foarte mult aer curat și nu am avea nici gumă de mestecat care ne scoată plombele din dinți!


Deci suntem unde suntem ! recunoscători firmelor care ne ușurează viața și condițiile de muncă ..... Elastimpex Romania.

 








Articol scris pentru Superblog 2015.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.