sâmbătă, 17 octombrie 2015

Cumpăr timp !

Am 5000 de euro, doar pentru mine, ce să fac cu ei?
Privesc un pic  din afară detasat  viata mea. Ce as putea sa fac cu 5000 de euro.
Să fac cand? Timpul e drămuit  cu atentie , agenda mă anunță orele la care se întâmplă chestii de la care nu pot lipsi,  pe cel puțin două săptămâni înainte. După amiezile, serile sunt confiscate de familie. In urma mea un lung șir de ani de  seriviciu, in față un sir aproape la fel de mare.

Să fac ce? să cumpar ce? am tot ce mi-aș putea dori și ce mi-ar putea fi necesar. Un număr de obiecte adunate in debarale, sertare, cutii, dulapuri...

Aș dori să mă ocup de lucruri pe care le-am visat, pentru împlinirea cărora mă pregătesc de mult timp , dar niciodată nu am avut timpul necesar pentru a le porni. Deci acești bani i-aș putea folosi să cumpar timp să fac tot ce mi-am dorit cândva , într-un trecut mai apropiat sau mai indepartat.

Cum să cumperi timp cu 5000 de euro? simplu, de fapt cumperi o pauză și faci o breșă  în programul cotidian. Cu 5000 de euro pot cumpara cam 10 luni ce concediu fără salar, concediu care să aibă acoperite toate cheltuielile curente  . Desigur dacă aș fi un politician care trăiește pe picior mare , acest 5000 de euro nu mi-ar putea aduce nici o lună de libertate... totul ține de perspectivă.

10 luni de libertate  mi-ar permite să fac   foarte multe. Grădina , curtea mea așteaptă de ani de zile să devină o așa zisă grădină model  , deci voi avea timp să lucrez, să organizez, să aranjez, să umblu după accesorii, casă & grădină  în magazine specializate. 
Aș putea să învăț să cânt la un instrument,  îmi dorescși asta  de ani de  zile,  ceea ce înseamnă familiarizarea cu un instrument muzical  și desigur timp pentru cursuri.



Bicicleta mea zace nereparată în colțul garajului, iar harta destinațiilor  turistice accesibile cu ea e în fiecare an degeaba actualizată. Aș merge zilnic la înot  la o   sală sport cu piscină ... De multi ani adun modele pentru brodat, materiale, ațe, și pânze micuțe , culori, pensule , gata să mă apuc să   mă joc cu culorile .. .pe pânză cu acul sau cu pensula... degeaba. Am nevoie de timp! 



Probabil că nu mi-ar ajunge  pentru toate aste suma primită dar cu oferta făcută de cardul STAR Forte, cu o bună planificare financiară și cu vizitarea acelor magazine care oferă rate fara dobanda la cumpărăturile facute cu  card de credit, cred că m-aș descurca vizitând  magazinele   partenere  în program  : WS CONSULT GROUP pentru decoratiunile pentru grădină, X-CYCLE CLUB pentru articolele sportive necesare, ALMA SPA CENTER pentru turism .

Da e bine să visezi că ai bani să cumperi timp pentru a realiza lucrurile dragi sufletului tău.

Articol scris pentru Superblog 2015.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.