sâmbătă, 3 octombrie 2015

Evadare în 1001 dimineți

Femeie de vârstă mijlocie, cu familie și copii și soț; cu socri, părinți cumnați și cumnate, nepoți , nepoate și strănepoți… o familie extinsă care dacă ar fi să se adune împreună  ar ocupa un mic orășel.
O lume plină de interdicții și de convenții  sociale care nu permit nimănui o exprimare completă   și spontană a propriei personalități.  Nu ți se permite să te bucuri, să zâmbești  privind în ochii cuiva, fără altă dorință decât aceea de a exprima complicitatea la o situație ilară pe lângă care ați trecut amândoi.

Nu ți se permite să cânți, să te îmbraci altfel decât permite codul vestimentar al vârstei  tale,  să spui glume care să nu aibă un grad oarecare de autocenzură.   Nu ți se permite să ai prea multe vicii,  fumatul , prietenele, un pahar în plus sunt interzise și neconforme cu obligațiile pe care le are un individ deja părinte.  

Timpul tău nu mai este al tău ci al  nevoilor pe care toți ceilalți le exprimă  . Nu poți merge să alergi în parc pentru  plăcerea ta dar  ai obligația să ieși  la plimbare cu haiticul de câini de companie de rasă  pe care copiii și l-au dorit dar de care te ocupi tot tu… pentru că ei au teme. Părinții și bunicii au și ei lungi liste de așteptare cu probleme pe care tu și numai tu poți să le rezolvi, cândva  strecurate în agenda ta plină în fiecare minut.

 Ai dispărut undeva ca personalitate , nu mai știi cine ești ce vrei. Ai păstrat un singur viciu al tău la care nu vei renunța niciodată, ești băutoare de cafea.   Aroma  cafelei   dă farmec   dimineților  în care   te-ai trezit prima,  ai făcut cafeaua   la  cafetiera Arzum   pe care ai luat-o  de la Magazin online cafetiere   ( pentru că desigur nu  ai avut timp să vizitezi un magazin real)  și desigur ai comandat-o de la promoții cafetiere  ( pentru că nu aveai bani de una cu preț întreg desigur).



Acesta este timpul tău:  tu , ceașca ta de cafea,  stai și o savurezi  singura în grădina   lăsându-te  purtată de aburii ei în altă poveste; una în care tu ești  eroina  și partenerii  eroi din visele tale de tinerețe vin să te însoțească în fiecare zi  preț  de o cafea. O evadare de care vei profita , 100, 1000 de dimineți în care toată lumea doarme încă.








Articol scris pentru superblog 2015.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.